Cadouri pentru copiii Deltei, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

Cadouri pentru copiii Deltei, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi(723)


Peste 800 de copii din Delta Dunării au primit cadouri cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, acțiune care face parte din campania de 10 ani a Asociației Salvați Dunărea și Delta. Moș Crăciun a ajuns în Delta Dunării și a vizitat copiii din localitățile Maliuc, Gorgova, Partizani, Crișan, Mila 23, Caraorman și Letea. Elevii l-au întâmpinat cu cântece și poezii și fiecare a primit un ghiozdan cu o pereche de încălțăminte, rechizite, fructe, dulciuri și produse de igienă. Evenimentul a fost posibil cu implicarea companiilor și a persoanelor fizice care s-au implicat și au donat.

Experiența de peste 10 ani a Asociației Salvați Dunărea și Delta a constatat că situația copiilor din Delta Dunării este una sensibilă și necesită mai multă atenție. 300 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani au primit un ghiozdan cu încălțări și rechizite, iar 500 de copii între 1-5 ani și părinții lor au primit fructe, haine și produse de igienă. În cadrul campaniei s-au strâns 39.500 lei, iar scopul a fost de a oferi copiilor un cadou de Crăciun îndestulat, cu tot ceea ce le trebuie pentru a putea trece cu zâmbetul pe buze peste iarna grea din Deltă.

În cadrul acțiunii pe care echipa Salvați Delta împreună cu voluntarii săi a avut-o în Delta Dunării, situația scolilor s-a aratat una tristă. Școlile necesită de urgență abilitare, utilarea laboratoarelor, bibliotecilor și sălilor de clasă. Școala din Letea, comuna C.A. Rosetti prezintă cea mai deosebită atenție, având în vedere că aici nu există sursă de apă. Ca un prim pas în ajutorarea comunității din Letea care nu beneficiază de apă în școala din sat, pornim o nouă campanie de donare. La acest link: http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza găsiți mai multe detalii despre situația școlii din Letea.
jooble.org