Boyhood, pelicula filmată timp de 12 ani, a dominat Globurile de Aur

Boyhood, pelicula filmată timp de 12 ani, a dominat Globurile de Aur(1204)


"The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, şi "Boyhood", de Richard Linklater, au fost desemnate cel mai bun film-comedie, respectiv cel mai bun film-dramă, la cea de-a 72-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles (California).

"Hotel Grand Budapest" descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Inspirat de două cărţi scrise de autorul austriac Stefan Zweig ("Suflete zbuciumate/ Ungeduld des Herzens" şi "Rausch der Verwandlung"), filmul prezintă un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbărilor dramatice ce au afectat Europa, în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial. Alături de Ralph Fiennes, în film joacă actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody şi Tilda Swinton.

"Hotel Grand Budapest/ The Grand Hotel Budapest", nominalizat la patru categorii, a concurat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie cu "St Vincent", "Birdman", "Pride" şi "Into the Woods".

În filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizorul Richard Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin până la plecarea la colegiu.

Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiaşi actori, regizorul urmărindu-le evoluţia fizică şi emoţională.

Duminică seară, "12 ani de copilărie" - nominalizat la cinci premii Globul de Aur - a mai primit disticţia pentru cea mai bună regie (Richard Linklater).

Lungmetrajul revoluţionar al lui Linklater a concurat la Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă cu "The Imitation Game", "The Theory of Everything", "Selma" şi "Foxcatcher".

Lista completă a câştigătorilor Globul de Aur 2015

Lungmetrajul "Boyhood", care a avut nevoie de 12 ani pentru a fi realizat, este marele învingător al celei de-a 72-a gale a Globurilor de Aur, unde producţia regizată de cineastul Richard Linklater s-a impus, dumincă, la trei categorii principale, informează bbc.com.

Lungmetrajul "Boyhood" a câştigat duminică seară trei trofee, inclusiv cel decernat în cadrul categoriei "cel mai bun film - dramă" la cea de-a 72-a ediţie a galei Globurilor de Aur. Regizorul Richard Linklater şi actriţa Patricia Arquette - la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" - au adus acestei pelicule celelalte două trofee.

"The Grand Budapest Hotel" a fost desemnat cel mai bun film - comedie sau musical la gala Globurilor de Aur de la Los Angeles. Regizorul Wes Anderson a mulţumit membrilor Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), care decernează Globurile de Aur, citind de pe o coală de hârtie câteva dintre prenumele acestora, despre care a spus că sunt "exotice".

Eddie Redmayne a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun dintr-o dramă actor graţie evoluţiei sale din filmul "The Theory of Everything", iar Julianne Moore a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-o dramă pentru prestaţia ei din filmul "Still Alice".

Michael Keaton s-a impus la categoria "cel mai bun actor dintr-un film - comedie/dramă" pentru rolul din filmul "Birdman", iar Amy Adams s-a impus la categoria feminină echivalentă pentru rolul din filmul "Big Eyes".

Gala Globurilor de Aur este renumită pentru atmosfera de obicei foarte relaxată în care se desfăşoară, însă cea de-a 72-a gală a evenimentului s-a derulat într-un ton mult mai sobru, întrucât mulţi dintre prezentatori şi câştigători au vorbit despre câteva evenimente grave petrecute recent în lume, precum tragedia din oraşul Ferguson, atacul terorist comis în redacţia săptămânalului de satiră francez Charlie Hebdo şi drepturile comunităţii LGBT.

"Pentru fraţii, surorile, prietenii şi familiile noastre din Franţa, vreau să vă spun că inimile noastre sunt alături de voi în seara aceasta", a declarat actorul Jared Leto, care a rostit apoi o frază similară în limba franceză.

Jeffrey Tambor a devenit primul artist transgender din istorie care a fost recompensat cu un Glob de Aur după ce s-a impus la categoria "cel mai bun actor într-un serial - comedie" pentru evoluţia sa din show-ul "Transparent", produs de grupul Amazon, în care joacă rolul unei femei transgender. 
jooble.org