Cei doi presupuși autori ai atentatului de la Charlie Hebdo au fost uciși, ostaticul a fost eliberat (surse)(569)


Cei doi presupuși autori ai atentatului de miercuri, din Paris, de la revista Charlie Hebdo, au fost uciși, au informat vineri surse apropiate dosarului, citate de AFP, Reuters și DPA.

Potrivit acestor surse, cei doi indivizi uciși sunt frații Kouachi, suspectați că ar fi autorii atacului soldat cu 12 morți de la redacția Charlie Hebdo. De asemenea, scrie Le Figaro, un membru al trupelor antitero ale jandarmeriei (GIGN), a fost rănit în cadrul operațiunii, dar viața nu îi este pusă în pericol.

Totodată, surse apropiate anchetei, citate de France Presse, anunță că ostaticul, un bărbat de 26 de ani, reținut de jihadiști a fost eliberat și este nevătămat.

Cei doi jihadiști implicați în atacul de la Charlie Hebdo, Cherif și Said Kouachi, se refugiaseră vineri într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy — Charles de Gaulle, unde luaseră un ostatic. Ei fuseseră încercuiți de un important dispozitiv polițienesc, iar zona, aflată sub stare de asediu, era survolată de elicoptere. 

Cei doi suspecți de comiterea atacului de la Charlie Hebdo au ieșit cu armele kalașnikov și au tras asupra forțelor de ordine, ceea a dus la 'neutralizarea lor', relatează AFP citând o sursă apropiată dosarului. 

Sursa: Agerpres.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri