Operațiune fără precedent pentru capturarea criminalilor de la Charlie Hebdo

Operațiune fără precedent pentru capturarea criminalilor de la Charlie Hebdo(575)


Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii unei luări de ostatici care are loc în această dimineaţă într-o tipografie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Echipele GIGN aflate la faţa locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici.

O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat, pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi într-o mică firmă dintr-o localitate situată la nord-est de Paris.

Parchetul a dezminţit bilanţul de doi morţi anunţat anterior de Le Parisien, în urma schimbului de focuri care a avut loc în localitatea Dammartin-en-Goële, situată la nord de Paris, în timpul urmăririi fraţilor Kouachi, relatează cotidianul L'Express, în ediţia electronică.

Un ministru francez a confirmat că are loc o operaţiune pentru "neutralizarea autorilor" atentatului împotriva Charlie Hebdo, relatează AFP.

"O intervenţie este în curs şi este menită să-i neutralizeze pe autorii atentatului laş comis în urmă cu două zile", a declarat Bernard Cazeneuve într-o reuniune cu prefecţii, la Paris.

Foto: france24.com
jooble.org