Autoturisme radiate din circulaţie, cu numere expirate şi cu certificat I.T.P. fals identificate de poliţiştii de frontieră constănţeni(734)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un autoturism cu numere de Germania care era radiat din circulaţie, iar în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Volkswagen al cărui certificat tip I.T.P. era fals, pe care un cetăţean bulgar, respectiv unul român, intenţionau să le scoată din ţară.

De asemenea, pe raza localităţii Hârşova din judeţul Constanţa a fost identificat în trafic un cetăţean român care conducea o autoutilitară cu numere expirate.

În data de 08.01.2015, în jurul orei 16.55, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar A. MARTIN, în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism marca BMW model 730D cu numere de Germania.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, din data de 07.01.2015.
Poliţiştii de frontieră au mai constatat faptul că permisul de conducere prezentat de şoferul autoturismului este susceptibil a fi falsificat, din verificările ulterioare rezultând faptul că acesta nu este posesorul unui document legal.
Conducătorul auto, domiciliat în oraşul bulgăresc Kavarna, a declarat că a achiziţionat autoturismul din Germania în schimbul sumei de 6.000 de euro şi că dorea să-l înmatriculeze în R. Bulgaria.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor autoturismul în cauză va putea fi transportat în R. Bulgaria pe o platformă.

În acceaşi zi, în jurul orei 08.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Iveco cu numere provizorii eliberate de autorităţile din România şi condusă de cetăţeanul român B. SABAN, în vârstă de 29 ani, domiciliat în oraşul Hârşova.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoutilitara avea numerele expirate din data de 31.12.2014, fapt pentru care conducătorul auto s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”.

În urmă cu două zile, în jurul orei 08.15, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român U. DANIEL, în vârstă de 22 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în R. Bulgaria.
Verificările au stabilit că certificatul tip I.T.P. al autoturismului prezintă indicii de fasificare.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Galaţi, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal
 
jooble.org