Procese celebre din istoria SUA, prezentate în Constanța

Procese celebre din istoria SUA, prezentate în Constanța(707)


American Corner, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a organizat astăzi activitatea cu tema The U.S. Supreme Court: Landmark Cases in the 19th Century, condusă de lector dr. Raluca Rogoveanu, care a reunit studenţi de la Facultatea de Litere, anul I, de la programul de Studii Americane şi de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, specializarea Asistenţă Managerială, anul III.

Prezentarea s-a axat pe trei procese celebre, ale căror verdicte au structurat identitatea Curţii Supreme în secolul al XIX-lea. Profesorul şi studenţii au dezbătut subiectul şi s-au adresat întrebări. Primul proces, Marbury v. Madison (1803) a creat premisele revizuirii judiciare, conturând astfel încă o dată separarea prevăzută în constituţie dintre ramura executivă şi cea judiciară în guvernul federal american. Prezentarea a adus în discuţie cazul Dred Scott (1857), în care Curtea Supremă a refuzat statutul de cetăţeni sclavilor şi procesul Plessy v. Ferguson, 1896, care a legitimat segregarea rasială în secolul XIX.

La finalul acţiunii, coordonatorul American Corner a oferit studenţilor reviste şi broşuri despre viaţa şi cultura din Statele Unite.
jooble.org