Valu lui Traian, sub teroarea animalelor sălbatice

Valu lui Traian, sub teroarea animalelor sălbatice(502)


Polițiștii din Valu lui Traian, împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Constanţa, au fost sesizaţi marți noapte, prin 112, cu privire la faptul că, pe strada Plaiului din localitate au fost observate mai multe animale sălbatice, care au atacat un porc dintr-o gospodărie. Poliţiştii împreună cu jandarmii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că proprietarul, sprijinit de membrii familiei, a reuşit să omoare două dintre animalele sălbatice, celelalte fugind.

”S-au luat măsuri de izolare a zonei, în scopul evitării posibilităţii producerii unor incidente neplăcute pentru cetăţeni, oamenii legii rămânând în zonă şi efectuând activităţi de scotocire în vederea îndepărtării pericolului”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța. Inițial, polițiștii au declarat că animalele ucise par a fi lupi. Acestea au fost ridicate de către reprezentanţii AJVPS Constanţa, urmând a fi examinate de către specialişti în vederea stabilirii cu exactitate a speciei. Aceștia spun că nu ar fi vorba despre lupi, ci despre câini sălbăticiți, care cresc în apropierea localității și care s-au înmulțit în număr mare.

A fost contactat administratorul fondului de vânătoare Valu lui Traian pentru luarea unor măsuri de evitare a incidentelor de acest gen.

IPJ Constanța recomandă cetăţenilor să nu se apropie de animalele sălbatice şi să sesizeze de îndată autorităţile competente prin SNUAU 112.
 
jooble.org