Surse. PSD se scindează(1742)


În aceste zile se coace un nou partid de stânga. El se va forma în primul rând în Parlament și apoi se va extinde și teritorial.

Noua formațiune politică se poate baza potrivit surselor noastre pe aproximativ 50 de parlamentari în majoritate de la PSD, dar și de la UNPR, PC și PP-DD

"A fost deja o întâlnire și va urma o a II-a pentru a vedea pe cine ne putem baza. Sunt cam 50 de deputați și senatori care nu își mai văd viitorul în actualul PSD", a declarat sub protecția anonimatului unul din membrii grupului de inițiativă care susține că noua formațiune va fi gata de acțiune la începutul lui martie - adică exact data la care PNL a anunțat că va depune moțiune de cenzură.

"Nu mai putem sta în PSD unde se va face un simulacru de congres pentru realegerea conducerii care a pierdut alegerile. O să mergem separat pentru că social-democrația Made în Dubai, cu mașini scumpe și hobby-uri extravagante nu are nimic a face cu românul și cu nevoile lui. Social-democrația nu a început cu Dragnea și nu se termină cu Ponta", a spus unul din senatorii care va părăsi PSD-ul.

Potrivit acelorași surse noul partid se va forma în jurul lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie a căror țintă declarată e să îl scoată pe Victor Ponta de la Palatul Victoria. 20% ar fi ținta pentru alegerile parlamentare și locale din 2016 pentru noul partid de stânga.

De altfel fostul șef al PSD declara chiar ieri că Guvernul Ponta va cădea la începutul primăverii:

“In politica, vom avea un nou Guvern cel tarziu pana de Paste. Presedintele are nevoie de un partener puternic si de incredere pentru noul proiect national pe care vrea sa il lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD si PNL sau partea sanatoasa din PSD si PNL intr-o mare coalitie de tip german, deoarece numai o mare coalitie poate pune in practica fundatia Noului Proiect National pentru urmatorul deceniu. Cine va fi atunci Opozitia? PNT/PMP si nemultumitii din PDL de fuziunea cu PNL, cu Traian Basescu la timona, partidul lui Ghita cu Ponta si acolitii lor suiti pe barcuta de salvare, posibil UDMR, in functie de evolusiile posibil delicate din Ungaria vecina”, este scenariul imaginat de Mircea Geoana.

Ar fi a II-a plecare din PSD după ce deputatul Bogdan Diaconu a părăsit PSD și a înființat Partidul România Unită. Anterior Gabriel Oprea alături de Neculai Onțanu și alți foști demnitari PSD au format UNPR care actualmente se află în alianța la guvernare.

Sursa: stiripesurse.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri