Dinozaurii invadează Constanța! Din 1 iunie(916)


Sâmbătă, 1 iunie, ora 18:00, are loc deschiderea NATURA DINO PARK în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Natura Dino PARK este un parc tematic ce se întinde pe o suprafață de 6000 de metri pătrați, în cadrul căruia pot fi văzute aproximativ 68 de exponate, începând din epoca dinozaurilor, până la animale din ziua de azi, reprezentând o noutate în peisajul constănțean. O secție specială în Natura Dino Park este Insula Hațeg (pe locul în care se află România astăzi), unde se află expuse în marime naturală animale și dinozauri care au trăit numai în țara noastră. Parcul va fi deschis zilnic pentru public.
Secțiunile tematice generale sunt următoarele: dinozauri, dinozaurii din Insula Hațeg, Era Mamiferelor – Era Glaciară, evoluția umană, fosilele și influența lor în mitologia antică, fauna Europei contemporane în pericol.
Parcul tematic de mediu a fost creat inițial și este încă în funcțiune în orașul Tesalonic din Grecia, unde a obținut aprobarea pentru excursii educaționale din partea Ministerului Educației și a fost verificat de către Ministerului Culturii în privința calității serviciilor. Acolo se află expuse mai mult de 200 de specii ale unor animale moderne și preistorice toate în mărime naturală și într-un peisaj natural.
Pe lângă educație și divertisment NATURA DINO PARK are ca obiectiv principal sporirea constiinței asupra mediului înconjurător. Reprezentări – la scară reală - animă povestea animalelor preistorice care au trăit cu milioane de ani în urmă și au dispărut din cauza schimbărilor climatice. Parcurile tematice contribuie în mod activ și eficient la informarea publicului, conștientizarea acestuia asupra problemelor de mediu și înțelegerea științei și abordarea trecutului.
Natura Dino Park oferă cunoștințe extinse asupra vieții preistorice, a ecologiei și a mediului înconjurător, sub auspiciul Asociației Balcanice de Mediu (BENA).
jooble.org