Vicarul episcopal de Dobrogea: ”Pentru administrația Mazăre oamenii sunt mai puțin importanți decât peștii mării”

Vicarul episcopal de Dobrogea: ”Pentru administrația Mazăre oamenii sunt mai puțin importanți decât peștii mării”(2236)


Cu puține ore înainte de intrarea în noul an, un strigăt de revoltă se înalță de la vicarul episcopal al Dobrogei, monseniorul Ieronim Iacob, către autoritățile locale.

”Ultimii locuitori ai străzilor Arhiepiscopiei și N. Titulescu se pregătesc pentru cel de-al treilea „Revelion în beznă”. Lămpașele lui Mazăre, după câteva săptămâni de funcționare oarecum regulată au închinat steagul. Suratele lor, lămpașele de pe faleză, păzite cu gardieni zi și noapte și primenite regulat luminează valurile, peștii și celelalte vietăți marine... Pentru administrația Mazăre oamenii sunt mai puțin importanți decât peștii mării”, a precizat capul Bisericii Catolice din Dobrogea, într-o postare pe grupul de Facebook ”Constanța protestează”.


Acesta afirmă că, în întunericul ce pune stăpânire pe această parte a orașului după lăsarea serii, haitele de câini își încep activitatea.

”Vai de cel care îndrăznește să se avânte pe acest tărâm al nimănui! Scuzați, al câinilor! O tragedie cu copii/bătrâni sfâșiați de câini se poate întâmpla oricând...
Instrumentele de măsură ale trebii de mântuială, în Peninsula, sunt cei patru stâlpișori de piatră ce străjuiesc statuia lui Ovidius din piața omonimă. Cu regularitate se înclină (eram să spun „se închină”!) și tot cu regularitate sunt readuși la starea de verticalitate cu câteva pietricele, puțin ciment... Se pare că s-a creat astfel un post de muncă pe durată nedeterminată. M-aș angaja și eu!
În parcul arheologic, grămezi de crengi uscate așteaptă de luni de zile să fie luat în seamă de cineva. Se pare că pentru eliminare lor s-a ales metoda macerării... Strada ce duce către Poarta nr. 1 este lipsită de orice luminiță. Mă gândesc că se vrea o pregătire la genunea mării pentru cei ce se avântă în larg!?... Pe scurt, bezna și noroiul te conduc spre poarta de intrare/ieșire maritimă a țării. Noroiul de la gropile copăceilor plantați de-a lungul trotuarului - cu o regularitate futuristă! - noroi care a fost distribuit cu generozitate în toate părțile... L-a spălat, în cele din urmă, ploaia, după ce ne-a murdărit mașinile, ghetele, hainele și... viața.”, se mai destăinuie monseniorul.

• Declarațiile sale au creat începutul unei dezbateri pe această temă. Unul dintre membrii grupului spune că probabilitatea ca un câine să te muște este de 0.0001 și îi spune monseniorului că papa provăduiește mila față de animale. ” critici !??? ce critici , de fapt ? sistemul care nu iti ofera aia , si aia , si aia. si tu esti parte din sistem , si ce faci ? sunt copchii aia care cersesc peste tot , locuiesc in casa galbena din spatele catedralei , ma-sa doar ce a mai nascut unu. bleah , nu-ti convine sa-i vezi la usa bisericii , agasand credinciosii. asa si cu cateii. nu-ti convine , dar nu faci nimic sa ajuti , vrei sa dispara , si cateii si copchii saraci si murdari .”, spune un utilizator.


”câinii și multe dintre animale îmi plac și mie, acolo unde le este locul și rostul. Nu pe străzi, unde sunt expuse la multe pericole și pot cauza mari și grave probleme. Că veni vorba, într-una din zile, ca să scap de o haită ce mă înconjurase a trebuie să-mi dezbrac haina, să o învârt cu putere deasupra capului... Am fost la un pas de a fi sfâșiat! Am și martori. Revenind la chestiune, problema nu sunt patrupedele, ci mai degrabă unii bipezi care transformă strada și spațiile publice în loc de „ocrotire a câinilor”. Asta nu-i frumos, nu-i civilizat, nu-i legal etc. etc.”, a replicat monseniorul.
 
jooble.org