Arestați pentru trafic de droguri(573)


Pe 22.12.2014, poliţiştii Serviciului Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, au destructurat un grup format din 4 persoane, din municipiul Constanţa, bănuiţi de trafic şi consum de droguri de risc şi de mare risc.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de cei patru tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, toţi din municipiul Constanţa, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 23.12.2014, trei din cei patru au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, cel de-al patrulea fiind arestat la domiciliu.

În sarcina celor patru s-a reţinut faptul că, în perioada 2012-2014, în mod repetat, au consumat şi au pus în vânzare droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (ecstasy), iar doi dintre aceştia, în cursul anului curent şi-au pus locuinţele la dispoziţia unor persoane diferite pentru consum de droguri.

Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, respectiv trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a locuinţei pentru consum ilicit de droguri, fapte prevăzute şi pedepsite de Art. 2 alin. 1 şi 2, Art. 4 alin. 1 şi Art. 5 din Legea nr. 143/2000.
jooble.org