Iohannis își sfidează alegătorii și își ia consilier un fost și controversat PSD-ist

Iohannis își sfidează alegătorii și își ia consilier un fost și controversat PSD-ist(1057)


Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de numire în funcția de consilier prezidențial a lui Sorin Dan Mihalache, în ciuda unei campanii pe Facebook, în care alegătorii săi îi cereau să nu facă acest lucru.

Sorin Dan Mihalache s-a născut la 18 mai 1971. A fost consilierul primului ministru Adrian Năstase (2001-2004); observator în cadrul Parlamentului European (iunie 2006 — ianuarie 2007); europarlamentar (1 ianuarie 2007 — 10 decembrie 2007).
În 2009, a fost directorul de comunicare și strategie în campania electorală a lui Crin Antonescu.
Între mai 2012 și noiembrie 2012, a fost Secretar General al Guvernului României. În perioada 2001-2009, a fost membru PSD, în interiorul căruia a deținut funcțiile de vicepreședinte al departamentului de politică externă, secretar executiv pentru analiză politică și membru al Biroului Executiv Central.
Din 2009, este membru PNL. În mai 2011 a devenit Secretar General Adjunct și Șef al Departamentului de Analiză Politică și Comunicare al PNL.

Mihalache a lucrat ca secretar general adjunct în Guvernul Ponta, funcţie din care a fost demis de premierul Victor Ponta, din cauza unor declaraţii pe care le-a făcut adresa Statelor Unite. Mihalache a afirmat atunci, după ce a fost acuzat de Agenția Nationala de Integritate de incompatibilitate că "dacă parteneriatul romano-american stă în domnul Horia Georgescu, şeful ANI, mai bine fără". Potrivit ANI, Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 mai - 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât și functia de administrator în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comerțului. Mihalache a câștigat procesul cu ANI.

Mihalache a avut și declarațiicel puțin curioase despre ANI și DNA. Într-un inteviu acordat României libere în 2012, acesta spunea: ”Am sentimentul că s-a generalizat o falsă dezbatere în societate construindu-se un tabu al acestor instituţii - dacă vorbeşti despre ele, automat ori eşti corupt, ori nu vrei reforma justiţiei, ceea ce nu e-n regulă. Încă o dată spun: DNA, Agenţia Naţională de Integritate vor continua să funcţioneze, în ciuda ţipetelor doamnei Macovei, de pe toate culoarele. Dar asta nu înseamnă că anumite corecţii nu vor trebui operate.
 

Foto: Dan Mihalache(evz.ro)
jooble.org