Simona Halep, invitată la recepţia privată oferită de Klaus Iohannis la Cotroceni(696)


Preşedintele Klaus Iohannis a oferit duminică o recepţie privată cu ocazia învestirii în funcţie, la Palatul Cotroceni, evenimentul -la care printre invitaţi s-au aflat Andrei Pleşu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Simona Halep- fiind deschis cu imnul naţional interpretat de Valentin Astănculesei.

Surse participante la recepţia privată au precizat, pentru MEDIAFAX, că la eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, între care s-au numărat lideri şi parlamentari ai noului PNL, colaboratori ai lui Klaus Iohannis din campania electorală sau de la Sibiu.

Potrivit surselor citate, printre invitaţi s-au aflat de asemenea Simona Halep, Andrei Pleşu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban.

Valentin Astănculesei, tânărul care a cântat la pian imnul naţional, pe 1 Decembrie, în gara din Amsterdam, a interpretat imnul în deschiderea evenimentului de la Palatul Cotroceni. El a cântat şi un vals compoziţie proprie.

Klaus Iohannis a susţinut la eveniment o alocuţiune.

Textul alocuţiunii preşedintelui Iohannis, cu prilejul recepţiei private de la Palatul Cotroceni, a fost prezentat într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mulţumit celor prezenţi pentru implicarea în "parcursul care a făcut posibilă ziua de astăzi".

"Dar în istorie lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine. Întotdeauna există evenimente care anunţă o evoluţie, întotdeauna există evenimente care prefigurează parcursul istoriei. Şi cred că, în acest moment, şi poate chiar cu ocazia acestei întruniri de bucurie este bine să ne amintim că exact acum 25 de ani Revoluţia română a făcut posibilă această evoluţie neaşteptată pentru mulţi, dar, în acelaşi timp, cred că este bine să ne amintim că oameni s-au jertfit pentru ca noi astăzi să putem să ne bucurăm", a menţionat el.

Preşedintele a propus un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit cu ocazia Revoluţiei Române.
"Este o perioadă foarte specială. Suntem foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului. Şi, dacă întrebăm pe oricine ce sentimente ar trebui să aşteptăm Crăciunul, cred că majoritatea vor spune: cu calm, cu linişte şi cu speranţă. Şi cred că aceste cuvinte sunt importante şi pentru mandatul meu şi sper să fie mult mai mult decât o coincidenţă că speranţa ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astăzi în alocuţiunea mea din Parlament şi, atunci, cu această ocazie, îmi permit să vă doresc Crăciun fericit, sărbători fericite şi numai bine!", a mai spus el.
 
jooble.org