Autoutilitară cu numere de Italia căutată în vederea confiscării, descoperită în vama Negru Vodă(606)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă o autoutilitară marca Iveco, căutată în vederea confiscării de către autorităţile din Italia, pe care un cetăţean român încerca să o scoată din ţară cu scopul de a o înmatricula în R. Bulgaria.

În data de 15.12.2014, în jurul orei 05.45, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.N. CLAUDIU, în vârstă de 38 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea o autoutilitară marca Iveco înmatriculată în Italia.
Verificările au scos la iveală faptul că autoutilitara în cauză figurează ca fiind căutată în vederea confiscării de către autorităţile din Italia, din data de 16.10.2014.
Conducătorul auto a declarat poliţiştilor de frontieră că autoutilitara i-a fost încredinţată de un cetăţean român, pentru a o înmatricula în R. Bulgaria, fără a cunoaşte faptul că aceasta este căutată în vederea confiscării.
Totodată a fost identificat cetăţeanul român C. VASILE, în vârstă de 44 ani, domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, care a declarat că autoutilitara în cauză îi aparţine după ce a achiziţionat-o din Italia, în anul 2010, sub formă de leasing.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoutilitara, evaluată la aproximativ 45.000 lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 Cod Penal.
 
jooble.org