Nicușor Constantinescu: Elicopterul prăbușit a fost preluat de SMURD fără acceptul meu!

Nicușor Constantinescu: Elicopterul prăbușit a fost preluat de SMURD fără acceptul meu!(706)


Într-un comunicat, președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, explică proveniența elicopterului care s-a prăbușit în lacul Siutghiol.

„Elicopterul Eurocopter are două motoare, sisteme de zbor pe timp de noapte, flotoare. Este proprietatea Consiliului Județean Constanța, achiziționat pe Programul Transfrontalier România-Bulgaria în 2013, operat de Aerodromul Tuzla.

În urma unei licitații publice a fost preluat în noiembrie 2014 de SMURD, fără acceptul meu, schimbându-i-se destinația pentru achiziția pe fonduri UE! Achiziția elicopterului și costurile mentenanței lui (inclusiv orele de zbor minimale pe luna în număr de 5 pe pilot) sunt anchetate de DNA!

Condițiile impuse de proprietarul elicopterului privind operarea acestuia cu respectarea normelor civile aeriene europene inclusiv privind numărul minim de ore de zbor pe luna de pilot nu știu dacă au fost respectate de SMURD, vremea nefiind potrivnică, apa lacului având 8 grade Celsius, fără vânt și fără ceață!

Eu, deși sunt președintele Consiliului Județean Constanța și vicepreședintele Comitetului Județean de Urgență Constanța, nu am putut să-mi exercit atribuțiile deoarece am interdicție de la instanță să iau legătură sub orice formă cu angajații Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni! Am anunțat prefectul să intervină când am aflat!“, a explicat Nicușor Constantinescu.
jooble.org