Raed Arafat: doctorița salvată este în stare critică(498)


 Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ajuns, luni seară, la locul prăbuşirii elicopterului, a declarat că nu exclude total posibilitatea ca celelalte trei persoane aflate la bordul aparatului de zbor să fie găsite în viaţă, dar că sunt "foarte multe incertitudini" care ar anula această variantă.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că nu exclude în totalitate varianta ca asistenta medicală, pilotul şi copilotul elicopterului SMURD prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa, să mai fie găsiţi în viaţă, dar că sunt foarte multe incertitudini în privinţa şanselor acestora de supravieţuire, între care hipotermia sau posibile traume, care ar anula orice şanse de a fi salvaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Arafat nu a vrut să facă publice numele celor patru membri aflaţi în aparatul de zbor şi a spus că toţi cei trei dispăruţi care sunt căutaţi încă în lac sunt tineri, cu vârste sub 40 de ani, adăugând că în mod sigur i-a întâlnit în timpul activităţii la SMURD.

Raed Arafat a spus că înainte să ajungă la locul prăbuşirii elicopterului a trecut pe la Spitalul Judeţean şi s-a interesat de starea doctoriţei salvate, spunând că aceasta este în stare critică şi este intubată, fiind în continuare la Terapie Intensivă.

Arafat a mai spus că, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a medicului, se va decide dacă va fi necesară mutarea sa într-o unitate medicală din Bucureşti.

Totodată, Arafat a mai spus că marţi se va decide dacă aparatele SMURD de genul celui prăbuşit în lac vor rămâne la sol pentru inspecţie tehnică.

Sursa: Mediafax.ro
jooble.org