Elicopter SMURD prăbușit în lacul Siutghiol. Una dintre victime tocmai aflase că este însărcinată

Elicopter SMURD prăbușit în lacul Siutghiol. Una dintre victime tocmai aflase că este însărcinată(598)


UPDATE. La aceasră oră continuă căutările celor trei dispăruți. 

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, în această după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri. 

MAI precizează că prăbuşirea elicopterului în lacul Siutghiol a fost semnalată în jurul orei 16.20, prin sistemul 112.

Elicopterul transportase un pacient de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi mergea să realimenteze cu combustibil.
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, elicopterul SMURD se afla în misiune şi se îndrepta spre Tulcea, de unde urma să preia un pacient cu embolie pulmonară pentru a-l transporta la Spitalul Judeţean Constanţa.
La faţa locului, au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie, jandarmi şi scafandri.

Potrivit unui comunicat al MAI, la bordul elicopterului se aflau un pilot, un copilot, un medic şi un asistent.
Conform MAI, vicepremierul Gabriel Oprea merge în judeţul Constanţa, însoţit de o echipă de procurori militari, criminalişti şi de conducerea MAI, iar din dispoziţia acestuia a fost activat Centrul Operativ din Guvern, pentru coordonarea intervenţiei la faţa locului.


Asistenta medicală aflată în elicopterul SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol are 38 de ani şi este însărcinată, afirmă prietenul acesteia, care spune că femeia îi dăduse un mesaj pe telefon în care îi spunea că se află în elicopter şi se îndreaptă spre Aeroporul Kogălniceanu.0

Între cele patru persoane aflate la bordul elicopterului prăbuşit se află şi o asistenă medicală de la Spitalul Judeţean Constanţa.
Prietenul femeii spune că aceasta este însărcinată şi aflase de curând că va avea un copil.
Bărbatul mai spune că femeia îi dăduse un sms cu puţin timp înainte de prăbuşirea elicopterului, în care îi spunea că se află în aparatul de zbor şi se îndreaptă spre Aeroporul Kogălniceanu, pentru a alimenta cu combustibil.

Medicul aflat în elicopterul prăbuşit în Lacul Siutghiol, singurul din cei patru membri ai echipajului care a fost găsit şi salvat până la ora transmiterii acestei ştiri, a fost dus la Spitalul Judeţean Constanţa, după ce a răspuns manevrelor de resuscitare şi i-a revenit pulsul.
Echipajul medical aflat la locul prăbuşirii elicopterului a reuşit să îl salveze pe medic - o femeie - după mai bine de 45 de minute de manevre de resuscitare.
Femeia a fost resuscitată într-o ambulanţă, pe malul lacului, iar la ora transmiterii acestei ştiri, după ce s-a reuşit resuscitarea acesteia, ea a fost dusă la Spitalul Judeţean Constanţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului se află zeci de jandarmi, pompieri, poliţişti, dar şi scafandri, care încearcă să îi găsească pe ceilalţi trei membri ai echipajului din elicopter.
Căutările se desfăşoară pe lac cu mai multe ambarcaţiuni, dar şi în apă, cu scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Forţelor Navale.
Iniţial, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Ionuţ Cealera, declara că starea femeii aduse la mal este foarte gravă şi că ea nu răspundea manevrelor, fiind în stop cardio-respirator. Directorul SAJ mai spunea că celelalte trei persoane nu fuseseră găsite şi că operaţiunea de recuperare este dificilă în condiţiile în care este frig şi s-a întunecat.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a mai spus că intervenţia ISU Constanţa a fost bună. "S-a intervenitrapid", a spus Arafat, citat de Mediafax.

Martori ai accidentului aviatic produs în Constanţa spun că imediat după prăbuşirea aparatului de zbor s-au auzit strigăte de ajutor şi a durat câteva zeci de minute pînă la sosirea primei ambarcaţiuni de salvare.
jooble.org