Concept inedit lansat de Asociația Civică pentru Constanța: HUB şi spaţiu de co-working pentru ONG-uri

Concept inedit lansat de Asociația Civică pentru Constanța: HUB şi spaţiu de co-working pentru ONG-uri(838)


Un concept inedit a fost pus în practică de Asociația Civică pentru Constanța. Este vorba despre un HUB și un spațiu de co-working pentru organizații nonguvernamentale.


De fapt, este vorba despre singura bibliotecă dintr-un mall din România, care reprezintă, în același timp, și un spațiu de muncă pentru ONG-urile din Constanța.


Spațiul amenajat de asociație constă în 350 de metri pătrați, pentru bibliotecă, sală de lectură și spațiul de co-working, care se află la etajul al treilea din Tomis Mall, dintr-o sală de cinema în suprafață de 450 mp, aflată la etajul patru în cadrul Cityplex, și de o sală de conferințe de 270 mp, situată la etajul cinci. În total, peste 1.000 de metri pătrați.


Pasionaţii de lectură din Constanţa pot profita de această ocazie şi să se relaxeze în biblioteca de la etajul al treilea al Tomis Mall. Biblioteca este susținută de editura Litera cu cărți noi în valoare de peste 10.000 euro, dar și de constănțeni, prin donațiile din bibliotecile proprii. După discuțiile avute la Târgul de Carte Gaudeamus vor fi probabil mult mai multe edituri care ne vor sprijini, proiectul Asociației fiind primit foarte pozitiv.


În HUB există un coworking space, o zonă dedicată asociațiilor (Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Noua Acropolă și alte ONG-uri din Constanța). ”Astfel, spațiul nostru devine un centru de întâlniri și discuții al tuturor asociațiilor din Constanța, precum și un loc de organizare al evenimentelor/seminariilor lor”, spun reprezentanții asociației.

Locatia se doreste a fi un spațiu de desfășurare al ONG-urilor din Constanța, un loc în care membrii acesteia să lucreze, să învețe și, de ce nu, să se joace.


”Ne dorim să organizăm în acest cadru o serie de evenimente, de la seminarii de „educație civică” pentru elevi până la ateliere de gătit, workshop-uri creative atât pentru copii, cât și pentru adulți, expoziții de fotografie, seri de vizionare de film documentar, sau, de ce nu, chiar miniconcerte cu studenții de la Liceul de Artă. Vom face în fiecare weekend câte ceva”, promit reprezentanții Asociației Civice pentru Constanța. Locația din Tomis Mall este mai mult decât binevenită în acest sens, mai ales dacă luăm în considerare vremea din ultimele săptămâni, care nu te îndeamnă să scoți nici măcar un câine afară.

Vestea bună este că biblioteca a fost deja lansată, iar HUB-ul va fi inaugurat peste numai câteva zile, la jumătatea lunii. ”Deja se organizează întâlniri acolo şi ne dăm seama că iniţiativa noastră este apreciată”, spun reprezentanții asociației.
jooble.org