Zeci de mii de jucării confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(474)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 48.200 de jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, cu o valoare totală de peste 1.200.000 lei.

În data de 08.12.2014, între orele 09.30 - 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Teleorman.
În urma controlului au fost identificate 1.200 de jucării reprezentând seturi pentru confecţionat brăţări, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi alte 47.000 de seturi care nu fuseseră declarate la întrarea în ţară.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată, evaluată la aproximativ 1.211.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 47 ani şi domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
jooble.org