Peste jumătate de milion de pachete cu ţigări, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea

Peste jumătate de milion de pachete cu ţigări, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea(584)


În cadrul unei acţiuni desfăşurate în Portul Constanţa Sud Agigea, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şi indisponibilizat 525.000 de pachete cu ţigarete, susceptibile a fi contrafăcute, sosite într-un container din direcţia Emiratele Arabe Unite cu destinaţia oraşul Tiraspol, în valoare de peste 5.000.000 lei dacă ar fi fost originale.

În ziua de 08.12.2014, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container încărcat cu ţigarete, care sosise din direcţia Emiratele Arabe Unite, via Malta, şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din oraşul Tiraspol.
În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au fost descoperite 525.000 pachete cu ţigări marca Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 5.000.000 lei dacă ar fi originale.
A fost luată măsura indisponibilizării întregii cantităţi de ţigarete şi lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, fapte prevăzuteşi sancţionate de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, respectiv art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
jooble.org