TULCEA. Plase de pescuit, în lungime de aproximativ 1.500 de metri, confiscate(400)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, unelte de pescuit tip comercial şi plase monofilament în lungime de 555 metri fără documente justificative.

De asemenea, în urma unei alte acţiuni au fost găsite abandonate plase tip setcă monofilament în lungime de 925 metri.

La sfârşitul săptămâni trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe raza judeţului Tulcea pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, ridicând în vederea confiscării 27 de plase de pescuit în lungime de 1.480 de metri.

• Astfel, în data de 06.12.2014, în jurul orei 13.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, pe lacul Merhei, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau H.L. în vârstă de 35 ani şi M.V. de 44 ani.
Asupra celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, au fost găsite 12 setci din fir textil şi două plase tip monofilament, în lungime totală de 555 metri.

• În data de 05.12.2014, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina au acţionat pe lacul Roşu unde au găsit abandonate 13 setci tip monofilament în lungime de 925 metri.

În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
jooble.org