Poliţist de frontieră constănţean aflat în misiune, rănit de contrabandiştii de ţigări(542)


Ieri, în jurul orei 19.45, poliţiştii de frontieră din Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun.

Astfel, poliţiştii de frontieră au monitorizat desfăşurarea unei tranzacţii cu ţigări de contrabandă, în care două persoane aflate într-un autoturism marca BMW seria 3 înmatriculat în R. Bulgaria, doreau să plaseze un bax de ţigarete la un imobil din municipiului Constanţa.
În momentul în care una dintre persoane s-a dat jos din autoturism şi a scos din portbagaj cantitatea de 10.000 de ţigarete marca „Assos” pentru a o preda unei alte persoane, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea suspecţilor.

Cele două persoane aflate pe trotuar s-au conformat somaţiilor verbale ale politiştilor de frontieră, însă conducătorul autoturismului a accelerat, încercând să fugă.

În tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care intenţiona să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri.

Observând că autoturismul nu opreşte şi viaţa colegului este pusă în pericol, un alt poliţist de frontieră aflat în misiune a efectuat somaţiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trâgînd un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte 7 cartuşe spre pneurile autoturismului.

Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin de specialitate şi la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul I.P.J. Constanţa şi un echipaj al Poliţiei Rutiere care au demarat cercetările.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului.

Poliţistul de frontieră rănit a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, acesta având leziuni la piciorul stâng care i-a fost imobilizat într-o atelă gipsată, în prezent starea lui de sănătate fiind stabilă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 10.000 de ţigarete gasita la fata locului, evaluate la aproximativ 5.000 de lei şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
 
jooble.org