Mărfuri chinezești confiscate în port(419)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 1.450 ceasuri de mână şi 100 de portofele, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 89.120 de accesorii pentru sărbători şi 93.100 de brăţări şi broşe nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 800.000 lei.

În data de 02.12.2014, între orele 11.00 - 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi judeţul Ilfov.
În urma controlului primului container au fost identificate 1.450 de ceasuri de mână unisex şi 100 de portofele de damă, susceptibile a fi contrafăcute, iar în cel de-al doilea 89.120 de accesorii pentru sărbători (coroniţe şi cutii de ambalat) şi 93.100 de brăţări şi broşe din plastic, care nu fuseseră declarate la întrarea în ţară.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată, evaluată la aproximativ 800.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani şi domiciliat în Bucureşti, respectiv un cetăţean chinez de 33 ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată
 
jooble.org