Ziua Națională, sărbătorită de polițiști alături de elevi

Ziua Națională, sărbătorită de polițiști alături de elevi(523)


 
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE a fost sărbătorită de poliţiştii IPJ Constanţa – Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii în rândul elevilor şcolilor generale "Ion Jalea" şi "Marin Sorescu" din Constanţa.

În zilele de 27 şi 28 noiembrie a.c., începând cu ora 10.30, a avut loc activitatea cu tema "LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!”, care s-a derulat în rândul elevilor de clasele I, a VI, a VII-a şi a VIII-a.

Au fost atinse subiecte precum dezvoltarea sentimentului de patriotism şi mândrie naţională, fiind acordate şi sfaturi pentru a fi prevenită victimizarea minorilor, precum şi a comportamentului delincvent.

În cadrul activităţilor desfăşurate, a fost făcută o prezentare a MARII UNIRI de către profesorii de istorie, s-a cântat imnul României, s-au jucat scenete de teatru privind evenimentul de la 1 Decembrie 1918, iar elevii au format tricolorul şi drapelul românesc din cartoane colorate.

Cu această ocazie de mare însemnătate istorică, poliţiştii constănţeni, alături de partenerii instituţionali, au iniţiat şi proiectul cu caracter informativ-preventiv „CETĂŢENII SUNTEM NOI!”.
jooble.org