Cum vor polițiștii să-i țină pe tineri departe de băutură și droguri(517)


Cu ocazia marcării zilei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa desfăşoară o serie de activităţi specifice în parteneriat cu alte instituţii de la nivel local.

Astfel, şi având în vedere că faptul că menţinerea unui trafic rutier bazat pe respectarea vieţii şi a siguranţei participanţilor la trafic reprezintă o prioritate a IPJ Constanţa, poliţiştii rutieri, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, Universitatea „Ovidius” şi şcolile de şoferi de la nivelul judeţului, au lansat astăzi „Parteneriatul Antidrog Pentru Siguranţă Rutieră”.

Proiectul este adresat tinerilor cu vârsta peste 18 ani şi are ca scop promovarea unei conduite responsabile în rândul viitorilor conducători auto, respectiv a conştientizării asupra regulilor care trebuie respectate în trafic, informarea acestora privind prevenirea accidentelor de circulaţie, cu accent pe cauzele de producere a accidentelor rutiere.

Astfel, se are în vedere responsabilizarea tinerilor privind conducerea autovehiculelor în siguranţă, fără a se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efecte psihoactive.

Activităţile de marcare a zilei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României vor fi continuate de poliţiştii constănţeni şi în zilele următoare.
jooble.org