Țigări confiscate de la țigani contrabandiști

Țigări confiscate de la țigani contrabandiști(690)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant, pe raza municipiului Constanţa, patru cetăţeni români care tranzacţionau 40.000 de ţigarete de contrabandă din două autoturisme, în scopul valorificării pe piaţa neagră.

În data de 25.11.2014, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun.

Poliţiştii de frontieră au prins în flagrant, în municipiul Constanta, patru cetăţeni români care transferau, dintr-o autoutilitară înmatriculată în România într-un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, cantitatea de 40.000 de ţigarete netimbrate din mărcile Ashima şi Marble, de provenienţă magazin duty-free.

Cercetările au stabilit faptul că R. BEINUR în vârstă de 25 ani, A. ŞENOL de 46 ani, N. ERGEAN de 27 ani şi T. SANIE de 54 ani, achiziţionaseră ţigaretele dintr-o piaţă agroalimentară, de la o persoană necunoscută, cu scopul de a le revalorifica pe piaţa neagră din municipiul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, evaluate la aproximativ 20.000 de lei, şi au indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă, în vederea continuării cercetărilor, o autoutilitară marca Renault şi un autoturism marca Ford, în valoare totală de 6.000 de euro.

Cele patru persoane, domiciliate în judeţul Constanţa, implicate în fapta penală sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”.
jooble.org