Elevii de la Şcoala “Gheorghe Ţiţeica” ajută bătrânii instituţionalizaţi din Negru Vodă(700)


Vineri, 21 noiembrie 2014, Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa a finalizat o primă acţiune de strângere de alimente greu perisabile destinate ajutorării, în preajma sărbătorilor de iarnă, a persoanelor adulte instituţionalizate în C.I.A. Sfântul Andrei din Negru Vodă. Acţiunea s-a derulat în baza unui protocol de colaborare încheiat între instituţia de învăţământ amintită şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, reprezentate prin directorii Aneta Dragnea, respectiv Petre Dinică.


Elevii de la „Gheorghe Ţiţeica”, mobilizaţi de cadrele didactice şi de coordonatorul proiectului în şcoală, profesoara de educaţie religioasă Georgeta Buzgaru, au adus la şcoală donaţii constând în câteva sute de kilograme de fructe şi de legume, dar şi ulei, zahăr, făină, orez, mălai. Se doreşte astfel ca şcolarii să fie sensibilizaţi în problematica persoanelor cu dizabilităţi şi să ajute la integrarea socială a celor instituţionalizate. O parte din alimentele strânse la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” au ajuns şi la câteva familii nevoiaşe din localitatea Cumpăna.


Cici-Corina Vlad, directorul-adjunct al şcolii implicate în acest proiect, a declarat: „Nu este nou pentru elevii noştri ca, în zilele premergătoare marilor sărbători creştine, Crăciunul şi Paştele, să se gândească la cei aflaţi în nevoie, la cei mai puţin norocoşi, şi să le întindă o mână de ajutor. Mulţumim pe această cale şi familiilor care astfel se implică în mod constant în acţiunile derulate de noi, creând un real parteneriat familie-şcoală.”
 
jooble.org