Cum vrea Grapini să salveze sudul litoralului

Cum vrea Grapini să salveze sudul litoralului(579)


Unii proprietari de hoteluri din sudul litoralului au abandonat investiţiile şi aduc prejudicii de imagine tuturor staţiunilor, în ansamblu, a declarat marţi, într-o conferinţă, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini.

"Investiţiile în hoteluri au fost haotice şi asta a dus acum la o dificultate. Am văzut acum sudul litoralului cum arată şi cum anumiţi investitori au abandonat hotelurile şi asta crează un prejudiciu de imagine per ansamblu a litoralului şi a investitorului corect care îşi întreţine hotelul", a spus Grapini, citată de Mediafax.
Ea a afirmat că în următoarea perioadă vor fi operate modificări legislative, astfel încât să fie create zone de interes naţional, care să beneficieze prioritar de investiţii din fonduri publice.
"De aceea, gândim acum şi modificarea legislativă, să dăm informaţii pe piaţă care sunt zonele compacte de interes naţional unde considerăm că trebuie să facem noi politici publicie şi unde partea privată poate să vină să investească. În zonele care vor fi declarate de interes naţional vor fi politici publice, iar banii de la buget vor merge către acele zone", a mai spus Grapini.
La finele lunii aprilie Grapini a anunţat că proprietarii ar putea fi obligaţi să investească în amenajarea faţadelor hotelurilor şi a împrejurimilor chiar dacă unităţile nu sunt funcţionale şi că lucrează în acest sens la o modificare legislativă, împreună cu Ministerul Dezvoltării.
jooble.org