Ponta, mulțumește-i lui Băsescu!

Ponta, mulțumește-i lui Băsescu!(716)


Dacă Victor Ponta va ieși președintele României, primul om căruia trebuie să-i mulțumească este Traian Băsescu. Deși îl consideră cancerul care s-a abătut asupra țării, fără el Ponta nu ar fi ajuns, astăzi, favorit în sondaje.

Ponta a fost ajutat de obsesia lui Băsescu de a crea din Elena Udrea o candidată pentru fotoliul de la Cotroceni. Președintele a mizat pe blondă după principiul ”totul sau nimic” și, s-a văzut, s-a ales praful de alegerea sa. Ar fi avut de unde alege: Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Cătălin Predoiu, etc... Fiecare dintre ei ar fi fost mai bun decât Klaus Iohannis, cel puțin în dezbateri televizate (s-a văzut, ieri, că neamțul a lăsat să-i intre câteva goluri în poartă fără nici cea mai vagă replică). Fiecare din cei trei ar fi ripostat, ar fi atacat, ca să nu spun că ar fi șters cu Ponta pe jos. Încrâncenarea lui Băsescu de a miza pe Udrea a făcut terci dreapta, care s-a fărâmițat și canibalizat, în speranța că locul al treilea va fi cel care va putea să influențeze câștigătorul. Cu 5%, la o diferență mare de locul secund, nu poți influența mai nimic.

Ponta trebuie să-i mai mulțumească lui Băsescu pentru că i-a dat munițile electorală. Nu am numărat de câte ori a pronunțat ieri premierul numele ”Băsescu”, dar a fost leit-motivul dezbaterii. A fost nevoie ca până și egocentricul moderator să-i atragă atenția că Băsescu nu este în platou. Performanțele Guvernului Ponta scârțâie, dacă le analizăm onest și rece. Ce s-ar fi făcut Ponta dacă Băsescu nu tăia pensiile? Dacă ar fi fost demis la referendum? Pe cine ar mai fi dat vina? Ar mai fi putut să spună că Iohannis nu este decât un Băsescu deghizat? Nu.

Dacă va câștiga Ponta, primul căruia trebuie să-i mulțumeascu este Traian Băsescu.
 
jooble.org