POAMANĂ ELECTORALĂ? Peste 7.000 de profesori din Constanța vor primi câte 700 de lei în cont, înainte de turul 2 al prezidențialelor(1003)


În perioada 9 – 14 noiembrie, personalul didactic de predare și personalul didactic auxiliar încadrat cu cel puțin ½ de normă/post din Constanța - aproximativ 7.300 - din instituțiile de învățământ preuniversitar de stat vor primi în conturi suma de 700 de lei, acordată prin proiectul Ministerului Educației Naționale „Personalul didactic din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar de stat – promotor al învățării pe tot parcursul vieții”.

Conform metodologiei privind implementarea proiectului, subvenția în cuantum de 700 de lei se acordă personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat o singură dată, pentru dezvoltare profesională. În situația în care o persoană este încadrată în două sau mai multe instituții de învățământ preuniversitar de stat, aceasta are obligația de a comunica, în scris, conducerilor instituțiilor de învățământ în care este încadrată, instituția la care se înscrie pentru primirea subvenției.

În perioada ianuarie – iunie 2015, fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenției trebuie să desfășoare, la alegere, activități specifice pentru dezvoltarea profesională, prin participarea la orice formă de dezvoltare profesională prevăzută de legislația specifică domeniului educațional în vigoare, formal, informal sau nonformal, pornind atât de la nevoile profesionale personale, cât și ținând cont de nevoile instituționale.

Tot în perioada ianuarie – iunie 2015, fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenției trebuie să completeze un raport individual de dezvoltare profesională, conform modelului elaborat de Ministerul Educației Naționale.


De menționat că banii intră în conturi cu numai câteva zile înainte de turul secund al alegerilor prezidențiale.
 
jooble.org