Operațiune de salvare spectaculoasă pe Dunăre. 12 turiști, la un pas de înec(562)


Poliţiştii de frontieră tulceni au intervenit în zona localităţii Sulina din judeţul Tulcea, pentru salvarea unor turişti români, care se răsturnaseră cu ambarcaţiunea pe fluviul Dunărea, în dreptul Mm 4,5.

Ieri, în jurul orei 18.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au fost sesizaţi telefonic prin numărul de urgenţă 112 că pe Canalul Sulina, în dreptul Mm 4,5, s-a răsturnat o ambarcaţie cu douăsprezece persoane la bord.

Poliţiştii de frontieră au acţionat operativ, deplasându-se în zona cu o ambarcaţiune rapidă conform procedurilor specifice în astfel de cazuri. La scurt timp, persoanele în cauză au fost recuperate din apă si de pe mal de către echipajul poliţiei de frontieră şi aduse în siguranţă în Portul Sulina, unde au fost preluate, pentru investigaţii medicale amănunţite, de personalul medical de la Serviciul de Urgenţă Sulina.

Cei doisprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, se deplasau cu ambarcaţiunea de la Sulina la Tulcea, iar în dreptul Mm 4,5 s-au lovit de un obiect plutitor, posibil o buturugă, fapt ce a determinat răsturnarea ambarcaţiunii.
jooble.org