Modelele politice ale lui Mihai Petre sunt Traian Băsescu şi MRU(1101)


Mihai Petre, fostul consilier judeţean din partea PDL în mandatul 2008-2012, a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, de ce s-a înscris în Partidul Forţa Civică.


„Prefer un partid mic şi curat în locul unuia mare şi plin de toxine unde nu mai poţi construi nimic. Eu cred că actualmente, în România avem doar doi oameni politici credibili şi anume, Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Avem cel mai slab Parlament din istoria României. Un alt motiv de a face parte din Forţa Civice este cel de a combate actuala administraţie publică locală. Am căutat în Constanţa o voce opozabilă la administraţia locală şi singura pe care am găsit-o a fost cea a deputatului Dănuţ Culeţu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Forţei Civice Constanţa. Am considerat că este bine să creăm un tandem de opoziţie nu numai verbală. Cred că, în Constanţa, PDL nu mai reprezintă nimic”, a spus Mihai Petre.

Petre a preluat organizaţia municipală

Mihai Petre a preluat conducerea Organizaţiei Municipale Constanţa asigurată interimar de avocatul Cristina Angheluţă. Mai mult, el ar putea fi candidatul partidului pe plan local la Primăria Constanţa în anul 2016.

Exclus din PDL în 2012

Mihai Petre a fost exclus, anul trecut, din PDL Constanţa după ce a avut mai multe divergenţe cu preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru. De la acel moment şi până acum, fostul democrat-liberal a aşteptat momentul revenirii pe scena politică. „Oferta de a deveni preşedinte al Organizaţiei Municipale Constanţa a venit din partea domnului deputat Dănuţ Culeţu şi a existat încă de la începutul anului. Am pus o mică frână până la constituirea unei echipe cu aspiraţii pe care să le pot pune în practică, ceea ce nu am putut face în partidul din care am făcut parte în trecut. Am intrat în acest joc cu speranţa de a construi o forţă de dreapta împotriva actualei administraţii publice locale. M-am săturat să stau în tribună şi să privesc, motiv pentru care am decis să intru pe teren şi să joc la nivel mai înalt deoarece până acum nu am avut o astfel de funcţie”, a declarat Mihai Petre.

Culeţu, în tandem cu Petre


La rândul lui, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Forţei Civice Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu, şi-a exprimat încrederea că va face un tandem foarte bun cu Mihai Petre, pe care îl consideră un om foarte bine pregătit atât profesional, cât şi politic. „Sper ca împreună cu Mihai Petre să construim o altă imagine a clasei politice, de oameni tineri care să fie capabili ca peste câţiva ani să înlocuiască această gardă politică”, a spus Dănuţ Culeţu.
 
jooble.org