Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv(634)


Magistrații Tribunalului Constanța au dispus astăzi menținerea în arest preventiv a fratelui șefului statului, Mircea Băsescu, și a lui Marian Căpățână, fiind prelungite mandatele emise pe numele acestora, și au respins cererile avocaților de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată în 48 de ore de la pronunțare.
Pe 21 octombrie, magistrații Curții de Apel Constanța au respins contestațiile formulate de Mircea Băsescu și Marian Căpățână împotriva deciziei Tribunalului potrivit căreia probele administrate de procurori sunt legale și temeinice putând începe procesul, decizie luată de instanță după ce avocații celor doi au cerut restituirea dosarului la DNA pentru reluarea urmării penale.

Judecătorii au stabilit ca pe 14 noiembrie să înceapă judecata în acest proces.
Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În același dosar a fost deferit justiției și Marian Căpățână pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi au fost arestați preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului București, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele președintelui recunoștea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Sursa: Agerpres.ro
  
 
jooble.org