Simona Halep – lecția care valorează mai mult decât un milion de dolari

Simona Halep – lecția care valorează mai mult decât un milion de dolari(2219)


Dacă nu ar fi câștigat un set cu Ana Ivanovic, Simona Halep nu ar mai fi întâlnit-o în finala Turneului Campioanelor pe Serena Williams. Deși o spulberase pe americancă în grupe, Serena este, totuși, numărul 1 mondial, și o repetare a acelui meci era greu de crezut. Ca un taur furios, Williams s-a repezit asupra Simonei, luându-și revanșa. Binemeritat, la cum au arătat lucrurile în arenă.

Înfrângerea Simonei Halep valoarează însă mai mult decât un milion de dolari (sumă pe care ar fi câștigat-o constănțeanca dacă ar fi învins în finală). Și-a apărat șansele corect în meciul cu Ana Ivanovic, deși mulți i-ar fi spus că ar fi mai bine să ”trânteacă” meciului. Ce rost are să câștigi un set într-un meci pe care oricum l-ai pierdut? Nu e mai bine să îți maximizezi șansele la titlu?

Ce ne-a învățat Simona Halep trece dincolo de tenis și de bani. Este o lecție de viață. Pe cât de dureroasă este înfrângerea din finală, pe atât de frumoasă este lecția acestei jucătoare, care a dat cu piciorul nu numai la un milion de dolari, ci și la gloria unei campioane a campioanelor. Pentru moment, căci momentele sale de glorie sunt încă în viitor.

Dacă toată lume în țara asta ar face lucrurile cu aceeași pasiune și fără calcule mai mult sau mai puțin meschine, cu siguranță că România ar arăta acum altfel.

Mulțumim, Simona Halep, pentru această frumoasă lecție!

Foto: wta.com
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri