FINALA Turneului Campioanelor: Simona Halep, învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 0-6(1325)


Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut, duminică, finala Turneului Campioanelor, fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, după un meci care a durat o oră şi nouă minute

Simona Halep va primi pentru evoluţia ei la Turneul Campioanelor un premiu de 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA. Williams va încasa 2,047 milioane de dolari şi 1.340 de puncte WTA.

Serena Williams a câştigat pentru a treia oară consecutiv Turneul Campioanelor şi pentru a cincea oară în carieră. Ea ocupă locul 2 în clasamentul "all time" al trofeelor la Turneul Campioanelor, după Martina Navratilova, cu opt succese.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2. Williams a trecut de faza grupelor cu ajutorul româncei, care a câştigat un set în partida cu Ana Ivanovici. Dacă sportiva sârbă ar fi câştigat în două seturi, în faţa Simonei Halep, deja calificată în acel moment, americanca nu ar fi ajuns în semifinale.

Acesta a fost ultimul meci al Simonei Halep în acest sezon.
jooble.org