Peste 900 de fime constănțene, nominalizate la Topul Național al Firmelor Private din România(925)


Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Camera Deputaţilor şi Oameni şi Companii organizează, pe 28 octombrie 2014, începând cu ora 10.15, la Palatul Parlamentului, Sala Al.I.Cuza, “Topul Naţional al Firmelor Private din România”, eveniment inclus în campania “Săptămâna europeană a IMM-urilor”, ediţia 2014, coordonată de către Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene. La eveniment vor participa peste 1.000 de invitaţi din ţară şi din străinătate, printre invitați numărându-se și primul-ministru al României, Victor Ponta şi secretarul general al Uniunii Europeane a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME), Peter Faross. Cu această ocazie, organizatorii vor premia cu diplome și trofee societăţile comerciale private care au obţinut cele mai bune rezultate în anul 2013.

Din judeţul Constanţa au fost nominalizate 958 de firme. „O singură dată în an cei care aduc plus valoare comunității sunt valorizați așa cum se cuvine. Astfel, performerilor din întreprinderile mici și mijlocii constănțene le sunt recunoscute meritele, eforturile și competențele în activitatea desfășurată pentru dezvoltarea și consolidarea mediului de afaceri. Felicitări lor, angajaților și familiilor lor pentru că reușesc să performeze chiar și în acest mediu de afaceri ostil”, a declarat președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța, Iulian Gropoșilă.
Clasamentele au fost întocmite pe baza informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului ţinându-se cont de profitul brut, de numărul angajaţilor, cifra de afaceri, precum şi de productivitate. În funcţie de performanţele realizate, se vor acorda premii, la nivel naţional, pentru firmele clasate pe primele trei locuri la cele cinci categorii de mărime: micro, mici, mijlocii, mari și pentru cele nou înființate; o serie de premii şi trofee ale Asociaţiei Mondiale pentru IMM-uri (WASME), dar şi premii şi trofee ale Uniunii Europene a Artizanatului şi a Întreprinerilor Mici şi Mijlocii (UEAPME). De asemenea, vor fi acordate premii şi trofee speciale pentru performanțe deosebite în diverse domenii de activitate, precum şi premii şi trofee de Excelenţă în Afaceri.


„Topul Naţional al Firmelor Private din România” este un eveniment deosebit de important pentru mediul de afaceri, asigurând recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor şi promovarea celor mai performante întreprinderi, transpunând bunele practici internaţionale în domeniu, având o tradiţie îndelungată (21 ediţii) şi fiind recunoscut la nivel european şi internaţional (de către Uniunea Europeană a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - UEAPME şi de către Asociaţia Mondială a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - WASME).
 
jooble.org