Femeie tâlhărită în tren(800)


La data de 09.10.2014, ora 21.02, poliţiştii SRPT au fost sesizaţi de o femeie din Mangalia, despre faptul că a fost victima unei tâlhării în timp ce călătorea cu un tren de persoane pe ruta Constanţa – Mangalia.

Din cercetări poliţiştii au constatat că aceasta a fost acostată în tren de doi bărbaţi şi, sub ameninţare, i-au sustras două telefoane, un lanţ de argint şi o sumă de bani, după care cei doi au sărit din mers la intrarea trenului în Staţia C.F. Mangalia.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – SRPT - au desfăşurat activităţi informativ operative şi de cercetare, reuşind identificarea lui M. OZER de 22 ani din Mangalia şi a lui S. BURAC de 19 ani din Cobadin, ambii fără ocupaţie şi cu antecedente penale.

Faţă de M. Ozer, s-a luat măsura reţinerii şi promovării dosarului la Judecătoria Mangalia, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului pe o durată de 30 zile, cel în cauză fiind depus în arestul IPJ Constanţa.

De asemenea, la data de 19.10.2014, ora 20.30, poliţiştii Postului de Poliţie T.F.-T.N. Medgidia au fost sesizaţi telefonic de un bărbat cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe peronul staţiei C.F. Medgidia, persoane necunoscute, prin violenţă, i s-a sustras un telefon mobil.

Din declaraţia victimei a rezultat că, în timp ce efectua serviciul de pază la sediul Grup Feroviar Român situat pe strada Republicii din Medgidia, la aproximativ 100 de metri de gară, a părăsit postul şi s-a deplasat spre peronul staţiei C.F. Medgidia, moment în care trei bărbaţi l-au ameninţat, agresat şi i-au sustras telefonul, în valoare de 900 lei.

Persoana vătămată a fost transportată la spitalul din Medgidia pentru îngrijiri medicale, rămânând internat la secţia de Chirurgie.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul secţiei au efectuat cercetări şi activităţi specifice cu privire la săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, identificând trei persoane bănuite de comiterea faptei, pe O. M. de 12 ani, pe Ş. C. de 11 ani şi pe N. ŞTEFAN de 16 ani, toţi din Medgidia.

Împotriva numitului N. Ştefan s-a luat măsura reţinerii şi a fost prezentat Judecătoriei Medgidia, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

 
jooble.org