Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(1200)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit echipe comune de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în mai multe containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 20.483 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, având o valoare totală de aproximativ 402.750 lei dacă ar fi originale.

În data de 21.10.2014, în intervalul orar 09.30 – 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului, într-un container au fost descoperite 19.318 de articole reprezentând seturi de jucării elastice din cauciuc, bucăţi dispozitive din material plastic pentru confecţionarea brăţărilor de jucării, precum şi seturi de croşete din material plastic susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 340.000 lei dacă ar fi originale.
În cel de-al doilea container, au fost descoperite 870 de articole reprezentând seturi de jucării din plastic, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 48.000 lei dacă ar fi originale.
 

În cel de-al treilea container, au fost descoperite 295 bucăţi păpuşi din material sintetic, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 14.750 lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor mărci celebre, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, B.A., în vârstă de 64 ani şi W. B., în vârstă de 52 ani, ambii cetăţeni chinezi şi cetăţeanului român, C.F., în vârstă de 40 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
jooble.org