Braconieri cercetați de polițiști(695)


În ultimele 24 de ore, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 64 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit cu plase interzise de lege. Asupra acestor persoane au fost descoperite 131 kilograme de peşte din diferite specii şi 9 plase monofilament.

În data de 16.10.2014, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea l-au depistat, pe canalul Dunavăţ, pe C.M. în vârstă de 41 de ani în timp ce transporta, cu o ambarcaţiune neînmatriculată, cantitatea de 106 kilograme peşte din specia crap , în stare vie, sub dimensiunile legale.
În urma verificării ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost redată mediului natural.
Persoana în cauză a fost sancţionată în baza art. 62, respectiv 66 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, cu amendă contravenţională în cuantum de 4000 lei.
Un alt caz, a fost înregistrat pe lacul Meşteru, de pe raza localităţii Pardina, unde poliţiştii de frontieră i-au depistat pe N.D.D. şi P.F. în timp ce efectuau activităţi de pescuit dintr-o ambarcaţiune tip lotcă.
În urma controlului s-a constatat că persoanele în cauză aveau asupra lor 9 plase de pescuit tip monofilament în care era capturată cantitatea de 25 kilograme de peşte din specia caras.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi ambarcaţiunea cu motor şi plasele monofilament, bunuri evaluate la aproximativ 5000 lei.
Persoanele în cauză, având domiciliul pe raza judeţului Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de ,,deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
  
jooble.org