Ce pățește o elevă care bea până intră în comă alcoolică(905)


Referitor la incidentul de sâmbătă, 11 octombrie a.c., când trei elevi din Constanța au ajuns la spital în comă alcoolică, în urma participării la un Balul bobocilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța face următoarele precizări: evenimentul nu a fost organizat de către niciun liceu din Constanța, iar directorii și cadrele didactice nu s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestuia.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a delimitat categoric față de persoanele sau societățile care organizează aceste baluri, a interzis promovarea lor și comercializarea de bilete în liceele constănțene. Părinții sunt responsabili pentru implicarea și participarea elevilor la astfel de evenimente. „Datoria noastră este de a-I conştientiza pe părinţi de riscurile la care se expun copiii dânşilor, participând la asemenea evenimente, organizate de diverse firme și anunțate pe site-uri de socializare.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. dr. RăducuPopescu.

În cazul elevei de clasa a IX-a, de la Colegiul Național Pedagogic „C. Brătescu”, conducerea unității școlare a discutat cu părinții elevei, Consiliul profesorilor clasei propunândca aceasta să fie sancționată disciplinar cu mustrare scrisă. În cazul celorlalți elevi, conducerile unităților școlare vor analiza și vor dispune în consecință.

  
jooble.org