Peste 70 de persoane aflate într-o ambarcaţiune în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră

Peste 70 de persoane aflate într-o ambarcaţiune în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră(568)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a peste 70 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni care plutea în derivă pe Marea Neagră, la aproximativ 18 mile marine de Gura Portiţei.

Astăzi, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de lucrătorii Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) din cadrul Autorităţii Navale Române să intervină pentru remorcarea unei ambarcaţiuni, care plutea în derivă pe Marea Neagra.
Poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă în efectuarea unei misiuni de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat cu două nave ale Gărzii de Coastă, MAI 1101 de la Grupul de Nave Constanţa şi 1102 de la Grupul de Nave Sulina.
La aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei, poliţiştii de frontieră au observat o ambarcaţiune de agrement, în lungime de aproximativ 15 metri lungime, având arborat pavilionul României, pe care se aflau peste 70 de persoane, copii, femei şi bărbaţi, care nu vorbeau limba română.
Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile (vânt puternic, marea agitată 3-4 grade în larg), precum şi numărul mare de persoane aflate pe o ambarcaţiune improprie transportului, poliţiştii de frontieră au intervenit cu nava MAI 1101 pentru remorcarea în siguranţă ambarcaţiunii spre Portul Constanţa.
Din primele verificări a reieşit faptul că ambarcaţiunea plecase în urmă cu două zile de pe coasta Turciei şi la bord se află cetăţeni din Irak, Afganistan şi Siria.
La ajungerea navelor în Portul Constanţa, estimată astăzi după-amiază, poliţiştii de frontieră români vor declanşa cercetările şi procedurile specifice în astfel de cazuri.


  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri