Autoturism Opel cu I.T.P. fals descoperit în Ostrov(557)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară folosind un document fals.

În data de 11.10.2014, în jurul orei 10.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român F. IONUŢ, în vârstă de 34 ani, care conducea un autoturism marca Opel înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Călăraşi, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 48 raportat la art. 320, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
  
jooble.org