Mii de jucării au fost confiscate în port

Mii de jucării au fost confiscate în port(586)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Port din China 4.776 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 286.560 lei dacă ar fi originale.

Ieri, în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Port, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 4.776 jucării pentru copii (maşinuţe din metal şi plastic), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 286.560 lei dacă ar fi originale.

Totodată, în aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În acest container au fost identificate 1.200 de portofele care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 12.000 lei.

Jucăriile care purta însemnele distinctive ale unei mărci celebre şi portofelele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 52 ani, cu domiciliul în Bucureşti, respectiv unui cetăţean vietnamez de 23 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
  
jooble.org