Mazăre: Nicuşor Constantinescu e disperat să revină în ţară, dar dacă vine aici şi îl bagă la beci?

Mazăre: Nicuşor Constantinescu e disperat să revină în ţară, dar dacă vine aici şi îl bagă la beci?(1105)


Primarul Radu Mazăre susţine că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ”e disperat să vină în ţară” şi i-a cerut sfatul, dar nu a ştiut să îl sfătuiască, el apreciind că dacă se va întoarce în România Constantinescu ”va fi băgat la beci”.


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, astăzi că Nicușor Constantinescu este “disperat” să revină în România pentru că nu mai poate rezista în America. El susţine că Nicuşor Constantinescu i-a cerut sfatul în această decizie, dar că el nu l-a putut sfătui pentru că este o chestiune mult prea personală şi riscantă.

“Am vorbit cu el acum vreo 3-4 zile. Tremură carnea pe el să vină în ţară. E disperat, a zis că nu mai poate să stea acolo. Şi m-a întrebat ce să facă. El vrea să vină, dar eu ce pot să-l sfătuiesc, asta e o chestiune mult prea personală, e o decizie...Dacă vine aici şi-l bagă la beci şi Doamne fereşte îl afectează medical...El e disperat să vină în ţară (...) Nicu vrea să vină, eu vreau să plec”, a adăugat Mazăre, care nu are voie să părăsească ţara, aceasta fiind una dintre condiţiile controlului judiciar sub care se află de cinci luni.

Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în mai multe dosare, se află de mai multe luni în SUA, la tratament pentru cancer de prostată.


Tribunalul Bucureşti a dispus, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia a fost menţinută în 7 august de Curtea de Apel Bucureşti, care a arătat, în motivarea deciziei, că apărarea lui Constantinescu nu s-a bazat pe înscrisuri medicale credibile care să arate că "inculpatul se afla internat în stare gravă într-un spital din New York", la momentul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În 29 august, tot Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţia în anulare a procurorilor anticorupţie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucureşti să emită mandat european de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu şi să-l dea pe acesta în urmărire internaţională.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicuşor Constantinescu arăta, într-un comunicat transmis recent, că a informat mai multe instituţii, între care Ambasada SUA şi Departamentul de Stat al SUA, despre "deciziile abuzive" luate împotriva sa.

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri. 

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri