Tulcea: Echipajul unei nave eșuate pe canalul Sulina, salvat cu un elicopter(579)


Cei 12 membri ai echipajului unei nave care a eșuat marți seara la intrarea pe canalul Sulina au fost salvați miercuri dimineața, în urma intervenției unui elicopter.

Potrivit căpitanului șef al Căpităniei Portului Sulina, Radu Andricencu, nava 'Fortuna', încărcată cu 2.600 de tone de sare, se deplasa spre Galați, când, la intrarea pe canalul Sulina, a eșuat pe digul de sud al acestuia.

'Membrii echipajului au încercat dezeșuarea cu mijloace proprii, însă încercările nu au avut succes, motiv pentru care s-a intervenit cu remorcherul Administrației Fluviale a Dunării de Jos 'Gheorghieni 2'. Condițiile meteorologice s-au înrăutățit însă, iar corpul navei 'Fortuna' s-a izbit de dig, apa intrând în tancul acesteia', a declarat pentru AGERPRES Andricencu.

Ulterior, comandantul navei 'Fortuna' a cerut salvare, în noaptea de marți spre miercuri, dar niciuna din ambarcațiunile autorităților nu s-a putut apropia de nava eșuată, astfel că miercuri dimineața s-a intervenit cu un elicopter care a reușit să-i scoată pe toți cei 12 membri ai echipajului.

'Până în momentul de față nu s-a produs poluare și încercăm să contactăm armatorul navei pentru ranfluare', a menționat căpitanul șef al Căpităniei Portului Sulina.

Evenimentul petrecut pe canalul Sulina este în continuare cercetat de autorități.

Sursa: Agerpres.ro
 
jooble.org