Cum explică Iorguș trecerea la PSD

Cum explică Iorguș trecerea la PSD(869)


Liderul PDL Mangalia, Zanfir Iorguș, este, începând de astăzi, președintele interimar al organizației PSD din aceeași localitate, după ce acesta, împreună cu nouă democrat-liberali, printre care șase consilieri locali, au trecut la PSD.

Astfel, noua structură a Consiliului Local Municipal Mangalia constă în 12 consilieri PSD, 3 PNL, 2 PPDD și câte un consilier de la PRM și PC, social-democrații fiind majoritari.
Biroul Permanent al organizației județene a PSD Constanța a hotărât numirea lui Zanfir Iorguș ca interimar la șefia PSD Mangalia după ce fostul lider al organizației, Felix Stroe, și-a prezentat demisia din funcție.

Noul președinte al PSD Mangalia a declarat că dorește întărirea din punct de vedere politic a organizației social-democraților și câștigarea prezidențialelor, dar și a următoarelor alegeri locale.
"Decizia pe care am luat-o îmbracă ambele componente, și cea politică și cea administrativă, pe plan local. Din punct de vedere politic, organizația Mangalia, noi toți împreună, ne vom implica cu toate forțele pentru reorganizarea partidului și, în prima etapă, pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Asta este misiunea noastră în prima etapă, în etapa următoare, din punct de vedere politic, trebuie organizare de așa natură încât la Mangalia să facem o echipă politică puternică, care să dea peste doi ani echipa învingătoare la Mangalia, cu primar cu tot. Care este echipa, care va fi formula, vom vedea atunci. (...) Din punct de vedere administrativ, și aici insistăm foarte mult, unul dintre factorii dominanți care a contribuit la această decizie este de a aduce normalitatea în oraș și, prin această majoritate în Consiliul Local, să începem construirea proiectelor importante pentru oraș", a declarat, într-o conferință de presă organizată în stațiunea Venus, Zanfir Iorguș.

Referitor la relația pe care le-a avut cu colegii de la ACL, Iorguș a spus că "nu a fost una bună" cu deputatul Gheorghe Dragomir (PNL).
"Relația mea cu președintele Chiru a fost o relație bună, de colegi ai Biroului Permanent Județean al PDL, o relație de respect reciproc și cu asta basta. (...) Relația cu Dragomir nu a fost una bună, pentru simplul motiv că noi am căutat aici, local, ca împreună cu liberalii să facem o echipă și n-am reușit. De ce? Pentru că a fost o lipsă de încredere, vizavi de poziția președintelui Dragomir față de organizațiile PNL și PDL de la Mangalia. Asta este", a afirmat Zanfir Iorguș.

Zanfir Iorguș a fost timp de trei mandate, în perioada 1996-2008, primar al municipiului Mangalia. În perioada 2008 — 2012 a fost deputat în Parlamentul României.
Fostul primar al Mangaliei a menționat că, după ce a intrat în politică ca membru PNȚCD, în perioada 2003-2007 a făcut parte din PSD, activând apoi pe plan politic ca membru PDL, până în octombrie 2014.
Actualul primar al Mangaliei este fostul șef al Gărzii Financiare Constanța, Cristian Radu, acesta câștigând alegerile locale din 2012 ca independent, cu susținere din partea liberalilor.

Sursa: Agerpres.ro
 
jooble.org