Autoturism Opel neînmatriculat descoperit în vama Ostrov(567)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în punctul de trecere a frontierei (P.T.F.) Ostrov un autoturism cu numere provizorii eliberate de Germania, pe care un cetăţean bulgar încerca să îl scoată din ţară fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 04.10.2014, în jurul orei 23.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar N.N. FERDUN., în vârstă de 44 ani, care conducea un autoturism marca Opel cu numere provizorii de Germania.
Poliţiştii de frontieră i-au adus la cunoştinţă conducătorului auto că autoturismul pe care îl conduce nu poate circula pe teritoriul României decât transportat pe platformă sau trailer, deoarece plăcuţele de înmatriculare eliberate de statul german permit circulaţia autoturismului doar pe teritoriul statului respectiv.
Cetăţeanul bulgar a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o cunoştinţă şi nu a cunoscut această prevedere legală existentă în România.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.

  
jooble.org