OFICIAL - Tenis de câmp: De astăzi, SIMONA HALEP este detronată de pe poziţia a doua mondială (W.T.A.) de către rusoaica Maria Şarapova! Constănţeanca a fost la un pas de a cădea chiar pe locul patru...

OFICIAL - Tenis de câmp: De astăzi, SIMONA HALEP este detronată de pe poziţia a doua mondială (W.T.A.) de către rusoaica Maria Şarapova! Constănţeanca a fost la un pas de a cădea chiar pe locul patru...(2586)


Jucătoarea de tenis de câmp Maria Şarapova (Rusia) a detronat-o, ieri, duminică – 5 octombrie 2014, de pe locul doi (2), în clasamentul mondial la simplu feminin, alcătuit de către W.T.A. (World Tennis Association), pe românca (din CONSTANŢA) SIMONA HALEP, care a retrogradat pe locul trei (3).


Acest lucru s-a întâmplat după ce în finala puternicului turneu “China Open”(din categoria “Premier Mandatory”, dotat cu premii totale în valoare de peste 5,4 milioane dolari americani!) din capitala Republicii Populare Chineze, rusoaica (intrată ca ocupând locul patru W.T.A. şi fiind a patra favorită), a învins-o, duminică, cu scorul de: 6 - 4, 2 - 6, 6 - 3, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul trei (3) WTA şi cap de serie numărul trei (care se calificase în finală după victoria în faţa australiencei Samantha Stosur, cu: 6 -3, 5 – 7, 6 -2).

Halep, intrată în turneu de pe locul 2 W.T.A. (şi cap de serie nr. 2), a avut, totuşi… noroc!
Constănţeanca ar fi putut ajunge chiar pe locul… patru (4) mondial, dacă la Beijing finala ar fi fost câştigată de către Kvitova!
De fapt, Şarapova o depăşise, pe Halep, în clasamentul W.T.A., încă de sâmbătă, când s-a calificat în finală, după ce a învins-o, în semifinale, pe a noua jucătoare a lumii, sârboaica Ana Ivanovici, cu scorul de: 6 – 0, 6 – 4 (sportiva din Serbia se calificase, fără joc, din ”sferturi”, tocmai datorită … abandonului Simonei!)

Jucătoarea cehă Petra Kvitova va ocupa locul patru (4) W.T.A., în clasamentul care va fi dat publicităţii, oficial, astăzi, luni – 6 octombrie 2014, după americanca Serena Williams (care, la fel ca şi… sora sa, Venus Williams, a abandonat pe parcursul turneului de la Beijing!), Maria Şarapova şi SIMONA HALEP.

Tenismena din Constanţa ocupa poziţia secundă, în ierarhia, de simplu, a jucătoarelor profesioniste, din data de 11 august a.c.
Ea s-a retras (după ce se calificase în “sferturi de finală”, fază în care ar fi trebuit să evolueze împotriva Anei Ivanovici, din Serbia), din turneul din capitala Chinei comuniste, din cauza unei accidentări.

Ultima competiţie în care va evolua (ÎN PREMIERĂ!) Simona Helep, în acest an, este “Turneul Campioanelor”, de la Singapore, care va începe pe 20 octombrie şi la care participă primele opt (8) jucătoare din clasamentul W.T.A.


IMAGINI: 1. – 2. Rusoaica Maria Şarapova (Surse foto: wtafinals.com; gettyimages.com); 3. Maria Şarapova şi Petra Kvitova (fanatik.ro); 4. – 5. Cehoaica Petra Kvitova (prosport.ro; worldztuff.blogspot.com)
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, AndreaPetkovici, Beijing, BarboraZahlahova-Strycova, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliams, Williams, Sharapova, WorldTennisAssociation, I,jooble.org