“SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” - ziua dedicată siguranţei rutiere

“SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” - ziua dedicată siguranţei rutiere(708)


Specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier al I.P.J. Constanţa, au desfăşurat activitatea prevăzută în graficul evenimentului “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, fiind încheiată astfel cea de-a IX-a ediţie. Astăzi, acţiunea s-a desfăşurat pe un domeniu ce prezintă un interes deosebit: siguranţa rutieră.


Astăzi poliţiştii rutieri în contextul Săptămânii prevenirii criminalităţii au supravegheat zonele unităţilor de învăţământ din Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova pentru siguranţa copiilor. Totodată au participat la activităţi în unităţile de învăţământ pentru a oferi elevilor sfaturi şi recomandări preventive, care să îi ajute pe aceştia să-şi projeze integritatea fizică.

De asemenea, având în vedere faptul că, obiectivul strategic al poliţiştilor rutieri este îmbunataţirea siguranţei cetăţeanului, în special prin reducerea constantă a numărului de victime din accidentele grave de circulaţie rutieră, de conştientizare a opiniei publice cu privire la modalităţile concrete de evitare a victimizării şi de creştere a gradului de informare a grupurilor ţintă, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune cu caracter preventiv în rândul conducătorilor auto în zona City Mall din Constanţa, unde au distribui pliante cu mesaje preventive.

Pentru dezvoltarea abilităţilor de protecţie personală în rândul elevilor şi cadrelor didactice în vederea reducerii riscului de a fi implicaţi în accidente rutiere şi respectarea regulilor de circulaţie, oamenii legii au dat sfaturi şi au împărţit astăzi broşuri şi flyere cu caracter informativ-preventiv elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic Pontica.

În acest context, elevii au fost sfătuiţi să circule pe trotuare, să traverseze strada doar prin locuirile special amenajate şi numai pe culoarea verde a semaforului, să nu se afişeze în mod ostentativ cu obiecte de valoare, cum ar fi lănţişoare, brăţări sau telefoane mobile, să nu vorbească cu persoanele necunoscute sau amicii ocazionali despre valorile pe care le deţin, să evite după lăsarea întunericului, deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, la intrarea în imobil să fie atenţi la persoanele suspecte, să manifeste atenţie asupra bunurilor şi dacă se încearcă smulgerea lor să acţioneze prompt şi să alerteze persoanele din imediata apropiere, iar în cazul în care sunt victime ale unei astfel de infracţiuni sau martori oculari ai unor astfel de împrejurări, să nu ezite şi să apeleze numărul de urgenţă 112.


I.P.J. Constanţa, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de ordine publică şi cei ai Serviciului Rutier – Compartimentul de Informare şi Educaţie Rutieră, continuă demersurile în menţinerea ordinii şi liniştii publice precum şi de reducere a criminalităţii prin programele sale locale şi naţionale de prevenire a criminalităţii.
jooble.org