Tensiuni între Maria Grapini şi Corina Martin la o întâlnire cu hotelierii de pe litoral(725)


Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a ameninţat, astăzi, că pleacă de la o întâlnire cu reprezentanţii hotelierilor de pe litoral din cauza unor divergenţe avute cu preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

Tensiunile au apărut după ce Corina Martin a solicitat ca Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică, înfiinţată de mai multe asociaţii, printre care şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării, să facă parte din Consiliul Consultativ al Turismului.
"Aş dori să reconsideraţi, doamna ministru, solicitarea pe care federaţia FAPT, condusă de Asociaţia Litoral - Delta Dunării, v-a adresat-o de a face parte din nou din Consiliul Consultativ al Turismului", a spus Corina Martin în cuvântul său, citată de Mediafax.


Replica Mariei Grapini a venit prompt, aceasta spunând că nu discută problemele ministerului în public: "Nu rezolv public problemele ministerului, am venit să preiau probleme, vă rog frumos".
Corina Martin a continuat să susţină aceeaşi problemă, ameninţând chiar cu plecarea din sală.
"Aceasta este problema pe care o avem pentru că altfel noi trebuie să ne ridicăm să plecăm, întrucât nu suntem reprezentaţi în Consiliul Consultativ şi este prima oară când se întâmplă asta", a spus preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.
"Eu nu vin să punctez o relaţie cu o asociaţie", a replicat Maria Grapini.

Corina Martin a continuat să îşi susţină punctul de vedere: "Prima problemă este aceea a faptului că trebuie să avem o voce în relaţia cu dumneavoastră. Am fost încă de la înfiinţare în Consiliul Consultativ al Turismului şi nu suntem incluşi în acest moment la fel ca şi camerele de comerţ".
În acel moment, Maria Grapini a ameninţat că pleacă din sală: "Vreţi să plec, pot să plec?", a spus ea celor prezenţi.

Lucrurile nu s-au oprit aici şi, după câteva minute, la o altă intervenţie a Corinei Martin, Maria Grapini a ameninţat din nou că pleacă din sală.
"Stimaţi colegi, ori o potoliţi pe doamna, ori eu plec, că am treabă. Dumneavoastră sunteţi aici o membră, v-aţi ridicat problemele, lăsaţi să vorbească toată lumea din sală", a replicat Maria Grapini.
Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a fost prezentă, joi, la Constanţa, la o întâlnire cu hotelieri de pe litoral, desfăşurată la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
jooble.org